ballonnenboog en ballonnenpilaar en statafel in Nederlandse kleuren

Het concept van de ballonnenpilaar en ballonnenboog

De ballonnenpilaar en ballonnenboog van Ball On zijn NIET opgebouwd uit de aloude ballonnen of zogenaamde ‘groene’ latex ballonnen. Deze ballonnen zijn niet duurzaam of milieuvriendelijk en omdat ze leeglopen gaat de kwaliteit al heel snel achteruit. Dit draagt niet bij aan een duurzame wereld waarin we juist circulaire producten willen inzetten.  Door zoveel mogelijk gebruik te maken van reeds gewonnen grondstoffen worden veel er voordelen behaald en kunnen we onze ecologisch footprint verkleinen.
Alle duurzame ballon decoraties die door Ball On worden gemaakt voldoen aan de eisen die we tegenwoordig stellen aan de circulaire producten. De onderdelen die wij verwerken in onze ballonnenboog of ballon pilaren zijn allemaal gemaakt van gerecycled kunststof en kunnen na jarenlang gebruik weer gerecycled worden voor nieuw gebruik. Bovendien kunnen defecte onderdelen uit de ballonnenboog of ballonnenpilaar eenvoudig worden vervangen en heeft u de garantie dat u nog heel lang gebruik kunt maken van uw feestelijke ballondecoratie.

 

Het pakket van eisen?

Ball On heeft allereerst een pakket van eisen en wensen opgesteld waaraan de ballonnenboog en ballon pilaren moeten voldoen. De belangrijkste eisen daarbij waren:

  • Langdurig behoud van kwaliteit … ook bij buitengebruik,
  • Duurzaam en geen belasting voor het milieu,
  • Multifunctioneel Doe het zelf pakket,
  • Prijsgunstig.

Langdurig behoud van kwaliteit … ook bij buitengebruik

Duurzame ballonnen van keihard kunststof

De aloude ballonnenboog en ballonnenpilaar en ballonbogen gaan -afhankelijk van de weersomstandigheden- maar heel kort mee. Vaak na een dag lopen er al ballonnen leeg en met warm weer hebben ballonnendecoraties al helemaal geen zin. Toch denk je na over een duurzame ballonnen versiering of ballon decoratie en dan wil je natuurlijk niet dat het zo snel over is.

Ook voor (buiten)locaties waar permanent een ballonnenboog of ballonnenpilaar een feel good moment creëert bij de bezoeker moet de uitstraling wel mooi blijven. Daarom worden onze kunststof ballen voorzien van een UV-coating dat ervoor zorgt dat de kleur mooi blijft en de kwaliteit van de kunststof langdurig kan worden gegarandeerd.

Multifunctioneel Doe-het-zelf pakket 

Hoewel de ballon pilaar of ballonnenboog is gemaakt voor permanent (buiten)gebruik begrijpen wij dat niet alle klanten kiezen voor een permanent gebruik, maar ballon decoraties alleen worden ingezet bij openingen, acties of speciale evenementen. Hier hebben we op ingespeeld door de ballonpilaren en ballonnenboog aan te bieden als een Doe-het-zelf pakket.

Dit betekent dat de klant de ballon pilaar of ballonnenboog zelf kan opzetten en na gebruik weer in losse onderdelen kan opbergen … net als een kerstboom.

Maar er is meer!

Zo kan met de componenten uit een ballonnenpilaar of ballonnenboog bijvoorbeeld een feestelijke statafel worden gemaakt of andere ballondecoraties die vanzelfsprekend ook weer duurzaam zijn.

Bovendien wordt optimaal geprofiteerd van het product in verschillende toepassingen en wordt invulling gegeven aan de circulariteit van het product.

Duurzaam en geen belasting voor het milieu

In de vorige alinea’s werd de circulariteit, duurzaamheid en het milieuvriendelijke karakter van de ballon pilaren en de ballonnenboog al benoemd.

De aloude ballonnen kunnen hier niet aan voldoen. Dit geldt ook voor de zogenaamde ‘groene’ ballon … deze blijven te lang in de natuur en worden alsnog door dieren gegeten.

Lees ook ons uitgebreide artikel Geen milieubelasting Ball On ballonnen

Dat moest dus anders!

Daarom hebben wij gekozen voor de kunststof bal. Deze wordt gemaakt uit korrels van gerecycled plastic. Er worden dus geen nieuwe grondstoffen voor gewonnen. Eenmaal geproduceerd gaan ze vele jaren mee zonder hun kwaliteit te verliezen en aan het eind van hun levensduur kunnen ze weer gerecycled worden.

Prijsgunstig

Als ondernemer heeft u vanzelfsprekend oog voor de kosten. En daar hebben wij met de ontwikkeling van de ballonnenpilaar en ballonnenboog rekening mee gehouden. Wij hebben het voor u uitgerekend. Afhankelijk van de uitvoering en de afname aantallen kost een ballon pilaar gemiddeld € 485,00. Bij een levensduur van 5 jaar is dat slechts 27 cent per dag.

Het maakproces

In plaats van de aloude ballon die opgeblazen moet worden zijn de ballen van de ballondecoraties van Ball On gemaakt van gerecycled kunststof korrels. Voor alle onderdelen van de ballonnenboog, de ballonpilaar en andere ballondecoraties zijn matrijzen gemaakt. De korrels worden verhit en vervolgens onder druk in de matrijs gespoten en vervolgens weer afgekoeld.

Nadat ze eenmaal zijn gevormd zijn ze klaar om gebruikt te worden in de ballon pilaar of ballonnenboog en kunnen ze niet meer leeglopen en blijven jarenlang mooi.

De ontwikkeling van deze ballonnendecoraties is volledig in handen van Ball On en ook de productie vindt plaats in Nederland. Zo hebben we de volledige controle over het proces en de gebruikte gerecyclede kunststoffen.